Blog

WELKE WIJNEN SERVEREN WE BIJ BARBECUE?

donderdag, 11 augustus

EN WAT SERVEREN WE BIJ BARBECUE?

De manier waarop er wordt gebarbecued bepaalt welke wijn we best serveren.  

Bij het grillen met behulp van indirecte warmte wordt het voedsel gelijkmatig en zacht gegrild, langs alle zijden, bij een vrij lage temperatuur tot 150°C. Dit gebeurt over een langere periode. De ideale wijnen om hierbij te serveren zijn rode wijnen met weinig tannines en die meer op hun fruit gemaakt zijn.

En dan volop genieten...

Paparuda Pinot noir '20 | Start 2 Taste

Clos Centeilles, Scintilha - Syri '18 | Start 2 Taste

Domaine Rimbert, Bu End '20 | Start 2 Taste

Jeff Carrel, les grenadines '21 | Start 2 Taste

Accoles rendez-vous '20 | Start 2 Taste

Fuori Mondo - d'Acco '20 | Start 2 Taste

Franz Keller, spätburgunder gutswein '20 | Start 2 Taste

Fosse-Sèche rouge -Eolithe- '18 | Start 2 Taste

Greywacke pinot noir '18/'19 | Start 2 Taste

Tissot, Poulsard -vieilles vignes- '20 | Start 2 Taste

 

Bij het gebruik van directe warmte, het roosteren over houtskool voor een korte periode, wordt het voedsel gegrild bij een temperatuur tot maximum 370°C. Dit zorgt voor rokerige aroma’s van vlees, vis en/of groenten. Wijnen die voldoende tannines hebben, zoals hout gelagerde rode wijnen, harmoniseren perfect met deze aroma’s. Net zoals ook hout gelagerde witte wijnen.

Geniet ervan met volle teugen.

Domaine Rimbert, Alice Chante...bourée... '21 | Start 2 Taste (vol rood met de nodige souplesse)

Mouchao dom Rafael tinto '18 | Start 2 Taste (traditioneel Portugees met lange afdronk)

La Posta Pizzella - malbec '19 | Start 2 Taste (geconcentreerd met diepgang. Stevig en smaakvol)

redheads, barrel monkeys shiraz '20 | Start 2 Taste (Crazy jonge Australische wijnbouwers maken deze super syrah)

Alves de Sousa, Vale da Raposa tinto reserva '18 | Start 2 Taste (Portugese wijn uit de Douro met mooie houtlagering)

Le roi boeuf '17 | Start 2 Taste (Stevige Bordeaux stijl uit de Sud-Ouest)

Quinta de Lemos, Dona Santana '13 | Start 2 Taste (heerlijk Portugees, super oudere jaargang)

Domaine Rimbert, Mas au schiste '19 | Start 2 Taste (krachtig, complex en tegelijk elegant uit de Languedoc)

Likuria red reserve '16 | Start 2 Taste (Russische rode wijn met mooie houtlagering)

Domaine de Phenix, Coro '17 | Start 2 Taste (biodynamische topwijn, geen sulfiet, pure stijl)

 

chill rode wijnen