Oostenrijk. The art of wine. Down to earth!

Oostenrijkse wijnen in de kijker

Oostenrijkse wijn is terug razend populair. Het zijn vooral kleine familiebedrijven die al generaties lang met veel zorg en toewijding uitstekende wijn maken. Oostenrijkse wijnen vallen vooral op door hun zuiverheid en mineralen. De witte zijn knisperend fris, de rode Oostenrijkse wijn is elegant en fruitig.

De Grüner Veltliner is de nationale trots van Oostenrijk en de  Riesling is de andere grote witte druif van Oostenrijk. Bekender zijn de Chardonnay en de Sauvignon blanc.

De Zweigelt,  Sankt-Laurent en Blaufränkisch druif zijn de Oostenrijkse 'blauwe drie-eenheid'. Ze hebben meer dan één ding gemeen! De St. Laurent en Blaufränkisch hebben begin twintigste eeuw een relatie gehad. Daaruit is de Zweigelt geboren. De hele familie is elegant en vooral heel fruitig. Daarnaast worden er eveneens Franse druiven verbouwd, zoals de Cabernet sauvignon, Pinot noir en Merlot die een schitterend resultaat geven!

Start2taste verkoopt wijnen van Weingut Christ uit Wenen, Ebner-Ebenauer uit Weinviertel, Glatzer uit Carnuntum, Malat uit Kremstal, Leth en Anton Bauer uit Wagram en Stiegelmar uit Burgenland.

Teveel keuze? De recommendeur van Start2taste adviseert je graag.

 

Bij aankoop vanaf 12 flessen Oostenrijkse wijn (in de winkel of online) krijg je een stevig paar werkhandschoenen. Down to earth!

Oostenrijkse wijnen in de kijker