KLIK HIER voor de Inseparable wijn in het Start2taste assortiment

 

Aan de voet van het klooster in Gualtallary, Argentinië hebben de monniken in 2010 een wijngaard geplant, verdeeld in 2 percelen.  Onafscheidelijk komt uit het hart. 

Per Se is een persoonlijk project van Edgardo (Edy) del Popolo en David Bonomi, pioniers in de Argentijnse wijnscene. David is een van de meest deskundige oenologen in de Uco-vallei, met ervaring ter plaatse van Altamira in het zuiden tot Gualtallary in het noorden.

Edy werd praktisch onder een wijnstok geboren: zijn ouders bezaten wijngaarden in het noorden van Mendoza, hij ging oenologie en agronomie studeren, en toen de wijnmakerij waar hij werkte werd verkocht aan de Santa Rita Estates, werd hij de eerste Argentijnse werknemer van Doña Paula. om toezicht te houden op de aanplanting voor hen in heel Argentinië.

In 2012 richtten Edy en David Per Se op, een boetiekproject gevestigd in de Uco-vallei, dat fijne wijnen maakt die hun oorsprong zo transparant mogelijk tot uitdrukking brengen. Het terroir dat ze hebben gekozen is Gualtallary, naar hun mening het meest interessante gebied binnen de Uco-vallei, omdat de combinatie van een koel klimaat met complexe bodems buitengewone wijnen met een onmiskenbare persoonlijkheid kan produceren.

Ze hebben hun eigen wijngaard aangeplant op 1.500 meter hoogte op het land dat hen is verhuurd door het Monasterio de Gualtallary. Elk van hun wijnen komt uit een specifiek gedeelte binnen de wijngaard, met een ander bodemtype. Dit zijn serieuze wijnen met een verbazingwekkende kwaliteit voor zo'n jong project en die zelfs op jonge leeftijd evenwicht en drinkbaarheid tonen.

Ze houden van wijnen met intense, pure en authentieke aroma's, gemaakt van tijdig geoogste druiven, passend bij elke vintage; waarin de tijd geen sporen achterlaat, zodat ze lang kunnen rijpen, maar er tegelijkertijd van kan worden genoten zodra ze worden vrijgegeven. De grote troef van PerSe zijn de wijnstokken die, in kleine percelen, individueel aanleiding geven tot hun wijnen. Hier krijgen het maken en rijpen van wijn – ambachtelijke processen – een ondergeschikte rol, en komen daarmee overeen met onze filosofie dat minder meer is.

Het werk begint in de wijngaard, waar een niet-interventionistische wijnbouw wordt beoefend, en ze microvinifiëren in vaten die meer dan drie keer zijn gebruikt, evenals in kleine onbehandelde betonnen vaten.

Hun missie is om elk stuk land te respecteren zoals het is, niet geobsedeerd te zijn door technologie of door het overmatig gebruik van hulpbronnen, maar eerder door gebruik te maken van de technische kennis die we uit al onze ervaring hebben verworven en door definitief tradities te volgen.

inseparable
inseparable

Lees ook

Let's Start2taste

Klanten

Alcoholvrije vruchtensappen. Zo of als basis voor mocktails. Vraag uw gratis e-book aan...

Pers

De Standaard - Magazine - Oudste wijnland ter wereld

Pers

Help, ik weet niets van wijn! - Bruno Vanspauwen