Een zeer goede keuze bij wild zijn wijnen met wat flesrijping. Dan krijg je de "tertiaire" aroma's (van truffel, paddenstoelen, herfstbladeren, humus, etc.). Dit vormt de perfecte match met wildbereidingen en stoofpotjes van wild.  We raden eveneens aan om volle, stevige wijnen te kiezen.

Het vlees van hertenkalf en hinde is delicater en fijner dan dat van hert. Daarom kies je voor deze bereidingen voor een verfijnder type van rode wijn.

Bij hert daarentegen moeten de wijnen aan kracht winnen. Een paar suggesties zijn pinot noir uit Bourgogne of Duitsland. Een Pomerol of Côtes de Castillon uit Bordeaux is eveneens geschikt.  Wil je kracht, kruidigheid en finesse combineren in 1 wijn dan is het gamma aan wijnen van Clos Centeilles uit de Languedoc/Minervois een schot in de roos.
 

Bij stoofschotels met in rode wijn gemarineerd hert (of hinde) komen wijnen uit bijvoorbeeld de Rhône (syrah) en Australische shiraz in het glas.

Kom gerust langs met je kerst- en/of eindejaarsmenu en wij geven het

gepaste advies in lijn met je budget.

wild

Lees ook

Klanten

Alcoholvrije vruchtensappen, de perfecte aanvulling voor uw eindejaarsfeesten

Pers

De Standaard - Magazine - Oudste wijnland ter wereld

Pers

Help, ik weet niets van wijn! - Bruno Vanspauwen

Wijnen

De Illusie van Bourgogne